Jaargangfinale afgelast, Merle onverhoopt terug vanuit Dordrecht.

Geplaatst op door Andries Reitsma

Zwart water in wedstrijdbad Sportboulevard Dordrecht

Het water in het wedstrijdbad in de Sportboulevard Dordrecht is zondagochtend zwart geworden. Door een lekkage is actieve koolstof het water ingestroomd. Een aantal wedstrijden moest daardoor worden afgelast.

Het zwarte water werd zondagochtend rond 06.00 uur ontdekt door medewerkers van het zwembad. Een gespecialiseerd bedrijf ontdekte dat door een lekkage in het waterfiltersysteem de waterstroom is omgedraaid. Het water werd daardoor niet meer gespoeld, maar werd teruggepompt vanuit het koolstoffilter.

“We hebben besloten het bad te sluiten totdat het euvel verholpen is”, vertelt locatiemanager Dennis van Rijswijk. “Ik bespreek zondagmiddag met het bedrijf hoe de zaken ervoor staan, maar ik ga ervan uit dat het bad maandag gewoon weer open kan. Voor zover ik weet, is er geen moment sprake geweest van een onveilige situatie.”

Van Rijswijk baalt stevig van de storing. Een jaargangfinale van de Kring Rotterdam van de KNZB kon hierdoor namelijk niet doorgaan. “We hebben zo’n 250 tot 300 mensen moeten wegsturen. Dat is een flinke kostenpost.”

In het zwembad wordt zondag vooral gespoeld om het water weer helder te krijgen. De recreatieve baden zijn niet getroffen door de storing.

Het is niet de eerste keer dat de Sportboulevard Dordrecht problemen heeft. Zo werd meerdere keren legionella gevonden, viel een lamp van bijna 20 kilo van het plafond en valt het bezoek tegen.

Foto: Jos van Kuijeren

Deel dit met vrienden of kennissen

E-mailadres:
info@zpdzwemmen.nl